VEM ÄR JAG OCH VARFÖR HÄR?

Ni har förmodligen sett mig florera i våra sociala kanaler eller pratat med mig i telefon. Men mycket mer än hur jag låter och hur jag ser ut vet de flesta inte. Så vem är jag och varför är jag här?

VEM ÄR JAG OCH VARFÖR HÄR?

Mitt namn är Felia och jag arbetar som paralegal på Sanaz juristfirma. Att arbeta som paralegal innebär otroligt olika saker beroende på examination, personligt driv och arbetsplats. Men jag gillar förklaringen av just min arbetsroll som Sveriges svar på Rachel Zane från TV serien Suits.

För dig som inte sett serien men som ändå är intresserad av vad det faktiskt innebär att arbeta som paralegal ska jag försöka förklara. Mitt arbete utspelar sig främst  genom att jag gör förarbeten, undersökningar, utredningar och förebyggande arbete. Men det kan även röra sig kring att ta klientmöten, assistera i domstol, på myndigheter eller i andra processer.

Jag befinner mig här på Sanaz juristfirma eftersom jag sökte mig efter en arbetsplats med tre nyckelord;

Omtanke, innovation och ett brett perspektiv. Därför hamnade jag just här. Här får jag arbeta inte bara som paralegal utan som så mycket mer. Jag kräver en arbetsplats som tillåter mig att utvecklas och ständigt arbeta på den bästa versionen av mig själv. Jag nöjer mig inte med att bli satt under gränser eller inom en ram av begränsade arbetsuppgifter utan vill hela tiden testa på; klarar jag detta? Vad kan jag utveckla? Hur kan jag nå nästa mål? Självklart utan på bekostnad av kvalité eller riktighet. Men som Sanaz skulle sagt; Våga välja en ledare, våga välja bort en chef.

Mitt personliga driv tillsammans med en vision om att juridik inte ska vara skrämmande, utan en självklarhet för alla är ytterligare en anledning till min placering. Jag vill att alla ska kunna få hjälp, oavsett förutsättningar. Barriären som hindrar människor att få hjälp måste rivas. Oavsett vad det kan bero på, om det rör sig kring ekonomiska skäl, kunskapsbaserade eller språkrelaterade hinder så skall vi finnas där för att hjälpa dig över dem. Att arbeta tillsammans med människor som har sin stora passion i sitt arbete och som brinner dagligen för att göra allt dem kan för varje enskild person är så fantastiskt. Vi kommer ofta på oss själva djupt nergrottade i arbetsuppgifter som traditionellt sätt inte tillhör vår bransch, men som vi gärna utför ändå. Denna grundpelare med att få arbeta med hjärtat som kompass är djupt rotad i min personlighet, och att få arbeta med detta varje dag ger mig en mening.

Den är jag, och därför är jag här.


Åk till toppen