INTERNATIONELLA KVINNODAGEN

En armé av helt olika och fantastiska kvinnor som jag så djupt är stolt över.

INTERNATIONELLA KVINNODAGEN

Team Sanaz Juristfirma har under en period presenterar vilka vi är & jag, Sanaz Tarlani, kan inte tänka mig en bättre dag än internationella kvinnodagen för att presentera mig själv.

Jag får ofta frågan om varför jag startade Sanaz Juristfirma och hur det kommer sig att vi bara har kvinnor anställda. Jag är övertygad om att mycket av det människor gör bottnar i vilka de är. Mina varför börjar i mina därför. Så låt mig ge er en inblick i mina tankar.

Jag är en dotter, syster och mor men framförallt en medmänniska vilket lägger en bas i den jag är som jurist och företagsledare. På internationella kvinnodagen vill jag belysa ytterligare att i en värld där vi strävar mot jämställdhet måste jag understryka att i vår rekrytering utgår vi ifrån vem människan bakom juristen är, för att se om byråns mål matchar med de grundläggande värden personen vi vill anställa har, oberoende av om det är en man eller kvinna. Sen så har det råkat bli en armé av helt olika och fantastiska kvinnor som jag så djupt är stolt över.

Jämställdhet och möjligheten att fira människors lika värde en dag som internationella kvinnodagen vill jag kunna applicera på allt vi gör. Det var strävan efter jämställdhet som gav mig modet att starta något som inte var stöpt i samma form som stora delar av vår bransch, för visst är det direkta motsatsen till jämställdhet? Vi vill lyfta olikheter och ett sätt är att våga gå emot strömmen speciellt när vi ser att annorlunda kan vara så mycket bättre.

Alla i teamet har fått frågan vad man skulle jobba med om man inte var jurist. Jag hade gärna på samhällsnivå velat applicera det vi gör på byrån, så stadsminister för en stund, ja varför inte 

Två aspekter:

  1. Att arbeta i team istället för individualism
  2. Att verkligen se människan som står i problemet vi vill lösa

Detta borde vara lika applicerbart på samhället som det är i ett företag. Lås oss skapa en värld där alla är vår jämlike och där behovet inte längre finns för specifika dagar för att hylla.

Agree?


Åk till toppen