Sophie - min praktik som Paralegal & min framtid här

Mitt namn är Sophie, jag studerar till Paralegal och just nu utför jag min första praktik här på Sanaz Juristfirma. Jag är nu inne på min åttonde och näst sista vecka och det har varit en otrolig resa. Därför tänkte jag skriva lite om hur min tid här har varit. Men ni kanske vill veta lite mer om mig först?
 
Jag är 22 år ung och har tidigare en juridisk-ekonomisk examen från gymnasiet. Nu bor jag tillsammans med min sambo i vår lägenhet, men som barn växte jag upp på landet där jag alltid haft frihet och plats att kunna göra kreativa saker och påhitt. Ena dagen sålde jag målningar jag gjort vid vägkanten till mina grannar. Andra dagar pallrade jag äpplen från något av våra äppelträd, eller plockade bär från alla bärbuskar vi hade och bakade paj av det. Det måste vara därifrån min kärlek för bakning kommer! 
 
Ser man mig inte köket där jag testar på maträtter från världens alla håll, så kanske man hittar mig på en uteservering där jag sippar på en chai latte. För vad slår dagar där man fikar i solen med nära och kära och bara njuter? Men nog om mig, vi går över till syftet med hela inlägget. Nämligen min tid på firman och det jag fått göra.  
Vad får jag göra som Paralegalstudent här då? Det varierar väldigt mycket från dag till dag och ingen dag ser ut som den andra, men något som är säkert är att det alltid finns något spännande att göra! Utöver de ordinära uppgifterna som hör till en juristfirma har jag fått vara med och utveckla firman på ett annat sätt. Förutom att ha lagt ner mycket tid på våra sociala medier har jag dessutom hjälpt till att planera firmans 5-års jubileum som hölls den 17 maj. Oj vilken fest det blev, storslaget! Jag medverkade även i vår reklamfilm som kommer finnas på vår nylanserade hemsida. Vilken annan Paralegalstudent har varit med om det?!  
Varför valde jag att söka hit? Jag märkte direkt att den här firman inte är som någon annan. Med tre ambitiösa kvinnor som vill förändra den annars konservativa och mansdominerade branschen på sitt sätt: med omtanke och ödmjukhet, men samtidigt innovativt och med moderna inslag för att alltid vara i framkant, kan man inte annat än förvänta sig det bästa av det bästa. Därför sökte jag hit - för att få vara en del av det team som kommer sätta utmärkande drag på framtidens marknad inom branschen. 
 
Jag känner verkligen att det har varit lärorikt och att jag fått en genuin kännedom av hur det är att jobba på en juristfirma med affärs- och familjejuridik som utgångspunkter. Att jag sedan hamnade på just denna firma med sådana kompetenta kvinnor som älskar det de gör och som samtidigt varit enormt pedagogiska gentemot mig, det kunde inte blivit bättre. Dessa veckor har gått så otroligt fort, men det känns som om det var igår jag gjorde min första dag. Trots att praktiken snart är över så slutar inte äventyret här. I framtiden kommer ni få se mer av mig här och jag längtar redan.

 

 

- Sophie