Borde jag inte lita på min bästa vän?

 

 

 

Över en middag sitter du och din bästa vän tillsammans med en flaska rödvin och diskuterar framtidsplaner, jobb och allt annat som livet består av. När kvällen är över har er trevliga middag resulterat i en affärsidé, en dröm som nu lett till en faktisk idé och plan ni båda tror på och inser att ni vill förverkliga. Ni är båda överens om att det kommer ta tid, hårt arbete och slit för att uppnå det resultat som ni båda innerligt tror att er idé kan leda till. Drömmar är till för att förverkligas, är det inte så? Så varför inte satsa om möjlighet, drivkraft och viljan att ta dig till det högsta trappsteget finns. Och möjligheten att få uppfylla en dröm med sin bästa vän måste i sig vara en dröm värd att förverkliga.

 

Du och din bästa vän är sällan oense, inte sant? Kommer det förändras nu när ni skall driva ett företag ihop, eller kommer allt rulla på som ett välsmort klockverk? Ni känner varandra sen barnsben, era personlighetsdrag indikerar på att ni är lagspelare och ni vill varandras bästa ( era fruar är ju även bästa vänner). Inte behöver väl ni upprätta ett avtal för att reglera villkor vilka skall tillämpas för det inbördesförhållande ni nu har. För ja, ni har ett typ av förhållande med varandra. Ett affärsmässigt sådant.

 

Sanaz Juristfirma strävar alltid efter att arbeta proaktivt. Det innebär att vi försöker se potentiella risker, fallgropar och tvister vilka kan uppstå om en åtgärd inte företas i tid. En sådan åtgärd kan ibland vara så enkel som att upprätta ett skriftligt avtal.

 

Att upprätta ett skriftlig avtal med din bästa vän innebär inte att du inte litar på din vän. Det innebär att ni båda är så pass insiktsfulla och mogna att inse att saker och ting kan förändras när man driver ett företag ihop. Ett kompanjonsavtal är menat till inbringa trygghet för er båda och utgör ett uttryck för vad ni som kompanjoner förväntar er av varandra i ert affärsmässiga förhållande.

 

Var inte rädd för att fråga din vän om ni inte skall skriva ner det ni redan diskuterat muntligen. Ett kompanjonsavtal är inte ett avtal som uttrycker misstro för en vän. Ett kompanjonsavtal är ett uttryck för att ni tillsammans valt att uppfylla en dröm som tidigare enbart varit en tanke men som nu blivit verklighet. 

 

Vi på Sanaz Juristfirma hjälper er gärna med att fortsätta värna om er vänskap,

 

 

Malin Grüneberger