Allt vi har är made by people

Glädjen som uppstår, känslan som berör, smilbanden som går från hörn till hörn. Känslan som likt ett rus ringlar genom hela kroppen och ut i fingertopparna. Jag såg något, något som jag inombords länge velat se, helt plötsligt från ingenstans fanns det där på tv-skärmen.

Från den pampiga känslan av storhet, kändisskap, förtrollande bilder för näthinnan och ett dopp av Zlatan i isen och en split mellan två guldbeklädda lastbilar, till att visa något så enkelt, så avskalat och så naket. Det vackra i sanningen uppstod likt ett fenomen. Min kropp var täckt av gåshud och värme strålade i min bröstkorg.

För andra kanske vilken reklamfilm som helst, för mig en påminnelse till världen om en vi-känsla. En påminnelse om allas människoskap, om allas styrkor som backar upp vår nästes svaghet. Mångfald när den är som bäst.

Låt mig pausa där och underlätta för de som tänker fylla kommentarsfältet med mångfaldens bakdelar eller nackdelar, och visst, som allt annat har det sina nackdelar. Olikheter skapar missförstånd, olikheter försvårar till en början, olikheter skapar oförutsägbarhet som i sin tur skapar rädsla, rädsla med fördomar som sin främsta försvarsmetod. Men utan den skulle allt stanna upp, möjligheten till utveckling skulle bli ett minne blott. För att erhålla något krävs det att man vågar satsa, att man vågar investera för att en dag se någon typ av avkastning. Utan olika infallsvinklar, utan våra skillnader smakar livets frukt absolut ingenting.

Bortom olikheternas horisont väntar framgång, en armé med kunskap som sin stålutrustning. Redo för att skapa underverk, eller bara bra bilar. Endast genom att alliera oss med olikheter, olika åldrar, olika kön och olika etnicitet kan vi skapa heltäckande styrka.

ack Volvo, för att du använder den respekten jag har för din framgång till att lyssna och se den budskap du vill förmedla. Tack för att du använder din plats på världsscenen till att påminna människan om att vi är svaga och ensamma men tillsammans starka.

Jag imponeras av hur storhet och kändisskap inte missbrukas utan brukas på ett genialiskt sätt. Jag älskar att Volvo har alla hjulen på jorden och att deras storhet inte stigit dem åt huvudet, där toppen av pyramiden inte ser vem eller vilka som skapar höjden i pyramiden och den stabila grunden.

Volvo, om du ville få mig att köpa en till bil eller bara skapa en bild av ett otroligt varumärke så spelar det mig ingen roll, det fick vi på köpet. Men huvudsakligen belyser ni något enormt viktigt. I alla lägen, i alla situationer behöver vi varandra, alla människor, ingenting är möjligt i ensamhet.

 

Sanaz Tarlani

Krönika i Sundsvalls Tidning

 

Om författaren